Wat is inspirerend coachen?

Inspirerend coachen is een manier om je te helpen bij het richting geven aan je leven met als ultieme doel “de beste versie van jezelf” te worden.

STAP bewandelt samen met jou een weg richting jòuw doel.

De weg daar naartoe , de stappen die hiervoor worden gezet, is bij iedereen anders: meer rust creëren, nieuwe talenten ontplooien, prioriteiten leren stellen, een beter evenwicht tussen werk en gezin uitbouwen, plannen helpen realiseren,…

STAP staat zonder oordeel en vanuit een oprechte interesse stil bij jouw verhaal. Er wordt samen met jou op zoek gegaan naar het verhaal achter het verhaal door de juiste vragen te stellen, waardoor je zélf tot nieuwe inzichten komt. Van daaruit wordt er samen met jou een stappenplan op maat uitgestippeld om jòuw doel te bereiken.

STAP vertrekt steeds vanuit het positieve: problemen en moeilijkheden buigen we samen om naar nieuwe mogelijkheden in jouw leven, nieuwe nog niet ontdekte kansen.

STAP gebruikt een warme stijl om samen met jou op zoek te gaan naar de beste manier om jòuw weg te bewandelen. Een veilige omgeving is daarvoor heel belangrijk.

 

Enkel een werkvorm waarbij jij je comfortabel voelt, helpt je bij het komen tot nieuwe inzichten. Meestal gaat het om een diepgaand gesprek, maar ook voice dialogue of meer creatieve werkvormen kunnen aan bod komen.

Een werkvorm die STAP vaak toepast, is samen gaan wandelen in de natuur.

STAP zal je ‘betrokken confronteren’: gaandeweg zal je samen met de coach de nodige confrontaties aangaan. Ze zal je bij elke stap ondersteunen, motiveren en inspireren, maar jouw eigen inzet en volharding zijn hierbij wel van groot belang.

 

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang de laatste nieuwtjes in je mailbox.